Det plingade till

Imorse blinkade det till i telefonen. Kl 08.30 kom det notiser om utdelningar och när jag loggade in på Avanza stod det att jag fått 1,400 kr i utdelning för flera av mina aktier insatt på mitt konto. Eftersom jag får utdelningar varje vecka med den fördelning jag har i min portfölj så får jag den här typen av notiser ganska ofta och det känns alltid som en bra start på dagen.

För att använda denna funktion behöver du givetvis ett konto hos Avanza. Du laddar ner deras app till din smartphone och går in i menyn. Där finns en symbol som ser ut som ett kugghjul. Där väljer du Notiser och ställer in vilka notiser du vill ha i din telefon. Du kan t ex få en notis när en order gått igenom. Men det är också här du slår på knappen för utdelningar. Då kommer din telefon ge dig en notis när det kommer in utdelningar på ditt Avanza-konto.

Nordnet har en liknande funktion och den har jag aldrig använt, men jag har aktiverat den nu när jag skriver detta, så vi får se om den gör ett lika bra jobb.

Jag har ju de flesta av mina aktier hos Avanza, men på Nordnet kör jag mina två speciella strategier som jag kallar Småspararen (för de som sparar lite varje månad) och Veckovisa (som försöker hitta aktier i en kombination för att få utdelning varje vecka under året). Dessa har jag på Nordnet för att de som vill ska kunna följa mig och mina köp via Nordnets kostnadsfria sida Shareville.

Utdelningar blir man ju glad av, så funktionen med notiser är en bra start på dagen. Utdelningarna brukar visa sig vid 8.30 på morgonen i min telefon.

Vänligen logga in för att kommentera.