Justeringar

Jag började med ca 15.000 kr på de flesta aktierna och några halkade efter och jag köpte en liten del och ökade på lite då och då. Nu har flera av mina aktier ökat i värde, så jag har helt enkelt skalat av överskottet och sålt av den del som överstiger 15.000 kr och istället placerar jag dessa pengar i de aktier som jag inte nått upp till 15.000 kr på.

Då bör jag till slut ha ungefär samma värde på alla de aktier jag har och fördelningen känns ganska bra inom olika branscher. Nästa steg blir kanske att försöka hålla alla aktier runt 17.000 eller kanske 20.000.

Det här är något jag kom på häromdagen och nu gjorde jag slag i saken. Jag får se om denna strategi känns vettig. För även om en aktie stiger i värde så brukar ju utdelningen handla om något annat. Dock kan man ju kanske fokusera på att öka lite mer i de som ger bättre utdelning, men jag tycker alla mina ger ganska lagom utdelning. Vissa lite lägre och vissa kanske lite för högt, men de höjdarna får man hålla ögonen på. Men om de dyker från en hög % så gör det inte så mycket. Då lär de i alla fall ge ganska bra även om de skulle halveras.

Jag tror på detta. Annars skulle jag inte göra det. Lite annorlunda, men förhoppningsvis bra.

Skulle ni våga?

Visits: 43 | Today: 0 | Total: 10400

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *