När börsen faller

Pilar

När jag skriver detta så har ännu inte den amerikanska marknaden öppnat, men tidningarna varnar för att börsen kommer att öppna på rött och att det finns en oro för den nya virusvarianten som dyker upp i Afrika och som påverkar marknaden. Men för oss som investerar i utdelningsaktier så är en sådan nyhet som att handla på GeKå’s i Ullared. Då är det rea på aktier. Då kan man investera i nya utdelningsaktier. Fylla på sin portfölj med aktier till ett lägre pris.

Det är det jag gillar med utdelningsaktier och den strategi jag har. Man behöver inte ligga sömnlös och följa aktiekurserna slaviskt och försöka bestämma sig när det är dags att sälja för att få en vinst. Vi får ju utdelningar längs vägen. Pengar som man kan investera i nya aktier och därmed få mer och mer utdelningar framöver.

Jag slutade jag aktiekurser hösten 2019 och undviker de där “snabba” pengarna för att försöka hitta en aktie som man tror ska stiga rejält. Då krävs ju att man hela tiden bestämmer sig för att sälja i rätt läge (om det ens dyker upp ett “rätt” läge). Och när man sedan sålt aktien så måste man hitta en annan som stiger lika bra.

Nä, jag är glad att jag upptäckte det smarta med utdelningsaktier och det är något som passar mig perfekt.

Vänligen logga in för att kommentera.