Prenumerera på min lista!

Jag ger nu mina besökare tillgång till min egen lista där jag skriver på vilken nivå jag vill köpa eller sälja en aktie. När en aktie sedan befinner sig över eller under denna nivå så markeras den med GRÖNT eller RÖTT så att man enkelt kan se vad man kan tänkas göra.

Detta är ju en lista jag själv använder och är ingen rekommendation för köp eller sälj. Men den kanske kan användas som ett verktyg och att man själv sedan undersöker fakta för att se om det passar den egna portföljen.

Jag kör efter denna lista och det har jag gjort ett tag. Men nu delar jag alltså med mig av min lista för endast 10 kronor/månad. Många av parametrarna uppdateras automatiskt, men en del värden ställer jag givetvis in själv utifrån ett annat dokument jag har där flera parametrar ingår för att hitta rätt nivåer.

När detta inlägg skrivs så har mitt kontot stigit 29% sedan nyår 2022 (5 månader). Och jag är väldigt nöjd. Speciellt då jag ser att väldigt många andra bara gått back under året. Så jag gillar min lista väldigt mycket.

Dock är det ju alltid en risk att välja aktier i andra valutor, då valutakurserna också svänger. Men, det är ju alltid en risk med investeringar. Själv ser jag det som långsiktigt sparande. Om kursen dyker så minskar värdet på mina aktier, men då är det också mycket billigare för mig att köpa flera. Så jag kommer då bara att fylla på. När kursen sedan stiger igen så är min portfölj värdefull igen. Så för mig är detta mitt sätt att investera i utdelningsaktier.

Och jag får ju utdelningar nästan varje vecka, vilket är väldigt kul. All utdelning återinvesteras och på så sätt ökar utdelningarna varje gång de delas ut så länge bolaget delar ut samma summa. Om bolaget dessutom ökar sin utdelning så blir det ännu bättre. Och om värdet på aktien ökar så blir jag ännu gladare. En väldigt bra kombo.

När en aktie hamnar på rött i min lista så säljer jag den och köper istället en av de som är markerade med grönt. På så sätt kan jag sälja övervärderade och börja om med en undervärderad och bara flytta över vinsterna och låta de jobba för mig i en mer passande aktie.

KLICKA HÄR för att gå till prenumerationssida.

Vänligen logga in för att kommentera.