Undervärderad/Övervärderad

Jag fick frågan från två personer i höstas som undrade varför jag sålde mina Realty Income (ja, ibland undrar folk varför jag gör vissa saker). Men jag köper ju aktier som är undervärderade och säljer de när de är övervärderade. Då kan mina pengar istället jobba i ett bolag som kanske har större möjlighet/chans att generera mer pengar till min portfölj. Även om det är ett bolag som delar ut varje månad.
Men när den aktien sedan är undervärderad så kanske jag köper den igen om allt verkar bra. Och så var det t ex med Realty Income. Jag sålde av den i höstas och köpte sedan tillbaka den i februari när den befann sig där jag ville att den skulle vara.

När jag sålde mina sista Realty Income den 9 september 2021 då köpte jag istället Manhattan Bridge och Valero. Nu kan jag se att Manhattan Bridge har ökat ca 9% sedan dess och Valero ca 54%. Dessutom har jag fått fina utdelningar från båda dessa under tiden. Men hur gick det då för Realty Income under den perioden? Ja, ni kan se på bifogad bild. Där de små röda prickarna med S finns sålde jag av aktien (den sista är 9 september 2021). Sedan började jag köpa tillbaka aktien i slutet av februari 2022 vid de blå cirklarna med K.

Jag gjorde ett bra val och min timing var även denna gång bra. Det är så jag försöker tänka när jag köper och säljer. Att låta pengarna jobba där de gör bäst jobb. Och väldigt ofta verkar det ju fungera.

Häromdagen sålde jag Dallasnews med en förlust. Men jag sålde samtidigt Iron Mountain med en vinst. En vinst som gott och väl täckte förlusten jag hade gjort på Dallasnews. Så den dagen gick ju ändå med plus totalt.

Men, som ni alla vet så fokuserar jag på utdelningarna. Och gärna de som delar ut månadsvis eller kvartalsvis, för då kan jag köpa aktier som är undervärderade vid den tidpunkten under året när det passar mig bäst.

Jag hoppas jag rett ut en del frågetecken. Jag försöker ju använda mig av ett enkla förklaringar och ett enklare språk för att alla ska hänga med i svängarna. Glöm inte att prenumerera på nyhetsbrev (det är kostnadsfritt). Nu kan du även prenumerera på min lista som jag använder för att se när en aktie är under- eller övervärderad. Prenumeration på den listan kostar 10 kronor/månad eftersom det kräver en del manuellt arbete för mig att hålla den uppdaterad. Där fyller jag även på med andra aktier än de jag har i min portfölj, så ni själva kan välja och vraka vad som känns bäst. Läs mer under fliken PRENUMERERA.

Vänligen logga in för att kommentera.