Varför ska de vara kvar?

Jag har några aktier som slutade med utdelning när Coronakrisen satte igång och några av dessa har jag kvar och har väl tänkt att det antagligen vänder för dessa bolag en dag. Men samtidigt skulle jag ju kunna sälja dessa aktier med en förlust och istället placera pengarna där de ger utdelning och speciellt i bolag som dessutom stiger i värde i lagom takt.

På så sätt kan jag ju få utdelningar samtidigt som värdet växer istället för att låta pengarna ligga stilla i ett bolag som varken delar ut eller växer speciellt mycket.

Igår sålde jag en sådan aktie och jag har några till som jag antagligen kommer att sälja under veckan. Men ett av dessa kommer med en rapport under morgondagen, så jag ska invänta den innan jag bestämmer mig.

Men jag tror jag ska börja använda detta som en del av min strategi framöver. Att sälja av aktier i ett bolag som slutar att dela ut plötsligt. Att helt enkelt ta en eventuell förlust. För min strategi är ju utdelningsaktier.

Vänligen logga in för att kommentera.