Min aktieportfölj

Här är de aktier jag har i min portfölj just nu. Det är aktier med utdelning som jag satsat på. Jag började med lika stor summa på alla dessa (september 2019) och utökar något på de som ger bättre utdelning och även justera så att jag sprider riskerna mellan olika valutor och även inom olika branscher. Man vill ju inte lägga för mycket kraft på ett och samma ställe. Sedan har jag köpt några nya för en lägre summa som jag bygger upp efterhand.

Nedan ser du en tabell som uppdateras live var 5:e minut. Där kan du se bolagets namn, den tickerkod (används av Google, så det kan vara lite annorlunda på Avanza, men det går säkert att lista ut vilken det är om man söker på bolagets namn). Sedan följer bransch/sektor, valuta som jag köpt aktien i, priset på Avanza för aktien just nu, hur stor andel i procent av kontot som jag har i den aktien, preliminär utdelning (baserat på föregående år, så här kan allt hända) och den sista kolumnen visar hur aktien gått sedan jag köpte den (upp eller ner). Ibland laddas inte all siffror in och då kan man behöva uppdatera sidan för att se alla summor. Kom i så fall tillbaka till sidan efter några minuter så kanske alla siffror syns.

När det gäller utdelningsaktier så fokuserar jag mest på utdelningen. Aktiens kurs kan gå upp och ner under tiden, men om bolaget går bra och fortsätter att ge utdelning så kan jag lika gärna vänta på att även aktien går upp. Då blir det bara en extra bonus den dagen jag tänker sälja den. Utdelningar får jag varje månad, ibland varje vecka.

Mitt mål är att behålla så många av dessa aktier som möjligt under en längre tid. Men om något känns fel så kanske jag byter ut någon av dessa till någon annan som känns bättre. Jag kanske minskar andelen bolag i portföljen för att fokusera på färre aktier. Eller så kanske jag bara köper ytterligare någon som jag vill ha med. Men det viktiga för mig är att jag använder den utdelning jag får och bygger på denna portfölj genom att köpa ännu fler aktier. Det är så man får kontot att växa rejält.

De svenska aktierna har jag på mitt ISK-konto och övriga på mitt KF-konto . Båda på Avanza (klickbara länkar). Därutöver har även fonder och XACT högutdelande (som bara har mycket preliminära siffror i tabellen nedan).

I några kolumner har jag olika färgskalor. Det är för att lättare se vilken aktie jag har mer av eller vilka som det går bättre eller sämre för.
Längst ner står summan av den uppskattade utdelningen för året och ett snitt på aktiekursens utveckling på kontot.

Längst ner har jag lekt med siffrorna och tagit fram vad utdelningen blir per månad i dagsläget. Dock så är det några som inte ger utdelning i dessa tider, så det är något lägre under Corona. Men jag läste någonstans att vissa bolag kanske delar ut bonusutdelningar under hösten.

“Do you know the only thing that gives me pleasure? 
It’s to see my dividends come in.” 
–John D. Rockefeller

Prenumerera på mitt nyhetsbrev (vissa har problem med formuläret, maila i så fall mig på info (snabel-a) aktiegubben.se och skriv att du vill prenumerera så lägger jag in dig)

 

Loading