Prenumerera

Många prenumererar på mitt nyhetsbrev. Det kostar ingenting. De som får mitt nyhetsbrev får då reda på när jag köper eller säljer någon aktie i min egen portfölj och det kan ju kanske vara inspiration för många. Att se hur jag tänker och kanske t.o.m. bli nyfiken på någon aktie som jag köper. För att prenumerera på mitt nyhetsbrev behöver du bara fylla i dina uppgifter längst ner på sidan.
NYHET – NY LISTA
Nu har jag dessutom lagt upp en speciell sida med flera aktier (inte bara de som finns i min portfölj). Där kommer jag att skriva de nivåer där jag i dagsläget tycker att en aktie är köpvärd eller dags att sälja. Listan kommer att uppdateras någon gång per månad (ibland oftare).

Eftersom denna lista kommer att innehålla både några aktier i min egen portfölj, men även en del andra, så innebär det en del extra jobb. Och jag är ingen expert, men jag både läser aktietips och råd från många duktiga och framgångsrika personer runtom i världen. Jag prenumererar även på en del tjänster (som kostar några tusenlappar per år). Sedan jämför jag alla tips och råd och försöker se vad som känns rimligt. Detta har ju fungerat väldigt bra för mig sedan jag började investera i utdelningsaktier och verkligen fokuserar på utdelningar.

Om ni vill ha tillgång till denna lista så har jag skapat en sida på Google Sheets där ni kan se de bolag jag listat (se skissbild nedan).
Jag har lagt in kolumner där man ser tickerkoden och sektor. Därefter följer vilken valuta jag handlar aktien i (nästan enbart USD) och därefter kursen i svenska kronor. Dessa uppdateras automatiskt. Nästa kolumn visar hur mycket bolaget delar ut (i USD). Detta värde uppdaterar jag manuellt lite då och då, eftersom den förändras ibland. Därefter ser man utdelningen i procent och hur många gånger bolaget delar ut per år. Jag gillar aktier som delar ut kvartalsvis eller månadsvis, eftersom jag då kan skjuta in pengar i ett bolag som känns bättre just den dagen eller veckan när jag har fått utdelningar att köpa aktier för.

De sista två kolumnerna (Köp under och Sälj över) är nivåer där jag räknar med att aktien antingen ska köpas eller säljas. Jag köper gärna en aktie när den räknas som undervärderad och ger en bra utdelning. Då markeras automatiskt bolagets namn med grönt. Som skissbilden nedan visar så ligger kursen för Archrock på $8.75 och det står att den är köpvärd under 9. Därför har namnet (Archrock Inc) markerats med grönt, vilket visar att aktien är undervärderad (enligt mig) och jag kikar då en extra gång på bolaget innan jag bestämmer mig för att köpa.
När en aktie ligger ovanför gränsen som jag kallar "Sälj över" markeras den med rött och då räknar jag aktien som övervärderad och att jag då väljer att köpa en aktie som den dagen är markerad med grönt.
På så sätt kan jag kliva in när en aktie har "rätt" pris och kliva av när det antagligen finns någon annan aktie som kan jobba bättre med mina pengar. Jag kan givetvis köpa tillbaka en aktie jag sålt när den en dag ligger på rätt nivå igen. Köp lågt – sälj högt. Men på vägen dit får jag dessutom utdelningar. Det fungerar bäst för mig.

Övriga aktier som bara ligger på en nivå mellan dessa två har en neutral färgmarkering och det är aktier jag helt enkelt behåller och låter utdelningarna jobba åt mig. Sedan investeras alla utdelningar som kommer in på kontot i bolag som är grönmarkerade.

Denna lista kommer alltså kräva en del extra arbete för mig att uppdatera och jag har därför valt att lägga ut denna på Google Sheets som man kan prenumerera på och betala 150 kronor per år (via PayPal) för att  få tillgång till. Prenumerationen pågår sedan så länge man vill. Vill man avsluta sin prenumeration så kan man göra detta via PayPal. Det är mindre än vad ett glas vin på en krog i Stockholm brukar kosta.

Denna lista ger er alltså tillgång till en del av de parametrar jag själv använder för att bestämma mig för att köpa eller sälja en aktie. Och det har fungerat bra för mig. Men givetvis ska man själv undersöka en aktie själv innan man köper eller säljer. Eftersom siffrorna i denna lista inte uppdateras dagligen så kan vissa siffror vara felaktiga. Ett bolag kanske plötsligt ändrar struktur eller ledning. Ja, det är många parametrar som kan dyka upp och stöka till det. Men listan är en bra grund för mig och den fungerar bra för mig. Och nu kommer även ni ha tillgång till den om ni prenumererar.

Den mailadress ni använder vid registreringen är den som kommer att kopplas till Google Sheets och är då synlig för användarna när ni loggar in på sidan. Detta är något som är standard för Google Sheets.

Prenumerera på listan genom att klicka på knappen nedan. 
Ni får inom kort en länk från mig (skickas manuellt) där ni får tillgång till listan och kan logga in på Google Sheets.
Din e-mailadress måste dock vara kopplad till Google (om du inte har en gmail-adress). Detta kan man enkelt göra. Se instruktioner som finns i nedanstående länk (under rubriken "Använd en befintlig e-postadress"): KOPPLA E-MAIL TILL GOOGLE