Mina topp fem just nu

De aktier jag listat nedan är de fem månadsutdelare jag funderar på att köpa just nu. Kanske kommer nästa utdelning att gå till någon av dessa eller kanske hamnar delar av mitt månadssparande här. Men dessa aktier är i alla fall utdelningsaktier jag tror mest på just nu. Barnbarnen har redan fått några av dessa i sina portföljer.

Alla dessa fem är månadsutdelare. De betalar alltså utdelning varje månad. Om man då återinvesterar utdelningen varje månad i fler aktier så kan detta på sikt skapa en snöbollseffekt. Man återinvesterar och får då fler aktier i dessa bolag och då ökar samtidigt utdelningarna när man får fler och fler aktier. Några av dessa ökar dessutom sin utdelning steg för steg (i alla fall om man tittar tillbaka i tiden).

Detta är inget råd eller tips. Det är mina tankar om aktier och ska ses som inspiration.
Har ni frågor eller funderingar så kan ni givetvis höra av er till mig. Det man bör tänka på är att alla dessa kan påverkas av valutakursen. Men sparar man långsiktigt så bör ju även valutan komma tillbaka till fina värden för oss. Men sånt är viktigt att tänka på.

MAIN – Det här är en som delar ut mycket. Att återinvestera utdelningen varje månad kan antagligen bli bra med denna.
O – Detta är en så kallad Dividend Aristocrat som delar ut ca 4.5% och nu till ett väldigt lågt pris. Nästan som att handla i Ullared.
SLG – De har ökat utdelningen under 9 år. Nu är de uppe i ca 7% i utdelning!
PBA – Månadsutdelare som höjt utdelning under ca 3 år och delar ut månadsvis.
BRMK – En månadsutdelare som många experter verkar tro gott om.

Nedan är länkar till Avanza för varje aktie.

Har du några frågor eller funderingar? Skicka ett meddelande.

    Thank you! Your message has been sent.
    Unable to send your message. Please fix errors then try again.