Bank of America

Bank of America logo

Igår sålde jag en option i Bank of America (BAC). Mitt strike price är något lägre än priset för aktien ($27.50). Men redan sent igår kväll så hade kursen gått ner under mitt valda pris.

Men, jag har satt mitt slutdatum till 27 oktober, så det räcker att priset slutar ovanför $27.50 den dagen. Annars blir jag helt enkelt tilldelad 100 aktier för $27.50/st vilket jag då betalar $2.750 för. Men för denna lilla affär fick jag $29, vilket inte är så dumt för 9 dagar. Det är drygt $3 per dag eller 42% på ett helt år om jag skulle sälja optioner på BAC med dessa siffror varannan vecka året ut.

Om jag blir tilldelad aktierna så kommer jag sedan att sälja “Covered Calls” på denna och få ytterligare premier. Dessutom delar de ut ca 3.5% varje kvartal. Det blir ju bra pengar med 100 aktier som jag köpt för $27.5 styck i så fall.

Jag har ju dessutom de två jag sålde förra veckan (PFE och WBA) som avslutas 27 oktober. Priset på PFE ligger strax ovanför mitt strike price och WBA har sjunkit efter deras rapport häromdagen. Men jag tror den hinner återhämta sig och kliva upp ovanför min gräns. Annars gör det mig inget om jag blir tilldelad den, för jag säljer ju bara optioner med aktier som jag kan tänka mig att äga. Och jag kan ju då sälja Covered Calls om och om igen och tjäna pengar på varje försök.

När jag började med denna blogg förra veckan så hade jag en trade som legat kvar sedan i maj. Den skulle avslutats imorgon, men där hade jag gjort en liten vågad affär, så jag har istället gjort något som kallas “Roll an option”, så jag flyttade helt enkelt fram datumet till i maj 2024 på den och fick då betala för att stänga min affär, men samtidigt sålde jag en ny som gav mig en bättre premie än vad jag betalade för att stänga. Så det blev en vinst även där. Men då är mina pengar för den aktien låsta fram till maj 2024, men det är ju precis samma sak om jag hade ägt den som vanlig aktie. Men nu har jag fått flera premier varje gång jag sålt en ny option.

Det här med att sälja optioner är något jag önskar att jag hade lärt mig tidigare, för det är så smart och så enkelt. Precis som att köpa vanliga aktier, men få fina premier varje gång man vill ha en aktie. Eller vill bli av med en aktie.

Vänligen logga in för att kommentera.