Bonuskort

Att handla med ett kreditkort är ju oftast något man inte bör göra. Man bör ju sparat in de pengar man vill handla för istället för att betala onödiga avgifter för ett kreditkort. Men om man är duktig på att hålla koll på sin ekonomi så kan man ju faktiskt spara in en del pengar på vissa kreditkort som ger poäng eller pengar som tack.

Det finns ju en hel del bra kort med fina bonusar, men som kanske har lite högre årsavgifter. Men jag tänker skriva om mina tankar på det kort som Bank Norwegian erbjuder. Det är ett kort som ger cashpoints och är utan årsavgift. Men då är det alltså viktigt att man betalar tillbaka det man handlat för inom 45 dagar. Annars blir det en väldigt hög ränta på den skuld man har hos Norwegian.

Om vi tänker oss att en familj ska resa utomlands och flygresan kostar 10.000 kr. Sedan tillkommer hotell för t ex 6.000 kr. På plats tar familjen ut 5.000 kr i kontanter (kanske kan vara bra att ha i vissa länder). Och dessutom handlar man lite saker  med kort för  10.000 kr.
De flesta vanliga kort har ett valutapåslag på ca 3% och en uttagsavgift på ca 4%. Det betyder att det i ovanstående exempel skulle bli en extra kostnad på 300 kr i valutapåslag och dessutom 200 kr i uttagsavgift. Det blir alltså extra avgifter på 500 kr.

Hade du istället använt ett BankNorwegian-kort för att betala med så hade valutapåslaget bara varit 175 kr, eftersom BankNorwegian i dagsläget har ett valutapåslag på 1.75%. Och de har heller inga uttagsavgifter, så där hade man sparat in 200 kr.

Köper man flygresan med kortet så får man dessutom poäng (Norwegian Flex-biljetter ger 10% i cashpoints). Om man i dagsläget använder Norwegiankortet för ovanstående resa så kan man alltså spara in runt 2.000 kr. Men då ska man givetvis sätta över den summan på sitt Norwegiankort snarast, så man slipper eventuell ränta sedan. Annars sparar man nog inga pengar. Kreditränta är ingeting man vill ha.

Nu är ju bara det här ett exempel. För mer exakt info hänvisar jag till BankNorwegian och deras webbsida. Men kortet kostar inget att skaffa, så klicka bara på den sponsrade länken nedan och läs mer om vad de kan erbjuda. Där kan du ansöka om deras kreditkort. Jag har givetvis redan ett kort själv.

  

BANK NORWEGIAN

Har du några frågor eller funderingar? Skicka ett meddelande.

    Thank you! Your message has been sent.
    Unable to send your message. Please fix errors then try again.