Option Trading The Wheel

The Wheel Strategy
The Wheel Strategy

Jag har nu kört The Wheel Strategy sedan mars 2023. Jag började då med ca $3,000 för att lära mig hur det fungerar och att det fungerar förstås.

Nu känner jag att jag hittat mitt upplägg och känner att det rullar på precis som jag hade hoppats. Därför delar jag med mig av de trades jag gör inom Option Trading i denna blogg från och med idag.

Jag beskriver ju min strategi under fliken “Optioner” här på hemsidan. Men enkelt förklarat så säljer jag bara optioner. Jag börja med att sälja en “Cash Secured Put” och får då en premie. Idag sålde jag en option på Pfizer (PFE). Kursen låg då på ca $32 och jag räknar med att den ska stiga härifrån. Men jag är beredd att köpa den om kursen går ner till $31. Därför har jag lagt en säljoption på $31 och det tog bara några minuter innan en köpare på andra sidan nappade och jag fick då $24 dollar för den affären som jag får behålla oavsett vad som händer. Jag valde 27 oktober som slutdatum, vilket är om 14 dagar.

Om kursen håller sig över $31 så behåller jag alltså min premie och kan sedan göra om samma sak igen och få en ny premie. Om kursen landar på exakt $31 så gäller samma sak. Men om kursen går under $31 så måste jag köpa 100 aktier av Pfizer för $31 styck. Det blir då $3,100 som jag givetvis har redo på mitt konto där jag kör min Option Trading.

Den premie jag fick kan jag se när jag säljer min option. Jag väljer vilken slutkurs jag valt och vilket slutdatum som gäller (14 dagar valde jag denna gång). Då ser jag direkt att jag får $0.24 för varje aktie som affären gäller. Men om kursen slutar under den valda kursen den dagen så måste jag alltså köpa de 100 aktierna. 1 option = 100 aktier.

Om jag måste köpa 100 aktier så är jag nöjd med det, för jag räknar med att Pfizer är en undervärderad aktie just nu och det kan jag även se i min “prenumerationslista“. Men när jag äger aktierna så får jag ju även vara med om utdelningarna, om jag äger aktierna när det är X-dag. Pfizer delar ju ut varje kvartal, så det finns ju en chans/möjlighet att jag kan vara med vid en kommande utdelning. Men mitt mål (om jag blir tilldelad aktierna) är att sedan sälja optioner år andra hållet. Då lägger jag ett pris som ligger högre än mitt inköpspris och säljer då en “Covered Call”. När jag köpte aktierna gjorde jag en “Cash Secured Put”, men om jag sedan äger aktierna så gör jag alltså en “Covered Call”. Jag får även då en premie och den vet jag ännu inte vad den blir eftersom jag ännu inte äger några aktier.

Om jag inte blir tilldelad aktierna så gör jag istället ett nytt försök att sälja en option och får då en premie varje gång. Så kan jag hålla på vecka efter vecka. Eller den här gången har jag gjort en option som gäller två veckor, så då väntar jag två veckor innan nästa försök.

Idag sålde jag också en option på Walgreens Boots Alliance (WBA). Den låg då på ca $24 och jag satte då “strike price” på $23 och fick då $0.22 för varje aktie i premie, så det blev $22 direkt in på kontot för den affären. Jag har även valt 14 dagar på denna option eftersom det blev bättre betalt årsvis än att göra en affär som slutar om 7 dagar. Jag har en sida jag använder för att räkna ut detta enkelt och den delar jag med mig till alla som börjar med Option Trading genom min länk till den broker jag använder. Jag får då en liten summa, men det kostar inte er något extra.

Vill man ge sig in i detta så tycker jag denna broker är bäst. De är fokuserad på just Option Trading och deras sida är mycket enklare att använda än många andra som jag sett. LÄNK TILL BROKERN.

Jag fick alltså $24 för den första optionen och $22 för den andra. Det jag behöver ha på mitt konto om båda dessa skulle landa under mitt valda pris är då $3,100 (eftersom jag valde Strike Price $31 och det gäller 100 aktier). Det är $2,300 för den andra option, så totalt måste jag ha $3,100 + $2,300 = $5,400.

Men jag har direkt fått $24 + $22 = $46 i premier på en affär som pågår i 14 dagar. Om jag delar $46 på 14 dagar så blir det ca $3.29 per dag. Skulle jag göra om samma affär med samma siffror under hela året så skulle det bli ca $1,199 i premier för ett helt år med bara $5,400 på kontot. Det är ca 22% om jag skulle kunna om detta vecka efter vecka. Det går ju även om jag blir tilldelad aktier, för då får jag ju också premier, men åt andra hållet. Och om jag dessutom säljer aktierna för mer än jag köpt dom för så får jag ju även en vinst på aktierna. Om jag köpt en aktie för $31 och säljer den för $32 så har jag ju först fått premier för alla mina försök att nå det målet, men sedan får jag ju även $1 i vinst, vilket också ska multipliceras med 100, eftersom jag har 100 aktier (1 option). Hade jag istället valt ett högre slutpris så hade ju även vinsten blivit större.

Inte nog med det. Om jag behåller aktierna under en längre tid och säljer optioner vecka efter vecka så kanske jag även får några utdelningar under tiden. WBA delar ut nästan 8% varje kvartal och Pfizer delar ut nästan 5% varje kvartal. Att satsa på utdelningsaktier när man kör denna strategi är därför extra bra. Det blir så mycket extra pengar hela tiden.

Man skulle t.o.m. försöka jobba sig upp under ett helt år (eller längre) om man vill och sälja Covered Calls hela tiden ända tills man når ett pris där aktien är övervärderad eller där min prenumerationslista visar att det är dags att sälja. Då får man ju betalt för att vänta, så länge man inte hamnar över den gräns man satt som slutpris. Dessutom behöver man ju inte köra optioner varje vecka. Man kan ju t ex välja ett slutpris och välja ett slutdatum som ligger 45 dagar fram eller 6 månader. Mellan 30–45 dagar är det många som väljer. Men jag har än så länge mest sålt Cash Secured Puts för att tjäna premier på köpvärda aktier som är undervärderade men förhoppningsvis på väg upp.

Detta första inlägg blev ganska långt, men jag ville gärna förklara lite vad jag gör. Det är inte alls så svårt som det låter. Läs gärna min förklaring på min sida och när ni läst den en gång så kan ni alltid läsa den igen. För det är antagligen en hel del nya termer och när man läst det ett par gånger så kommer förhoppningsvis poletten att trilla ner. För det är väldigt enkelt.

Och, som sagt, ni som väljer att börja och använder min länk kommer jag givetvis att tipsa och ge råd. Jag kommer att dela med mig av de Google Sheets som jag använder och även de sidor och inställningar jag använder för att välja rätt aktier att sälja optioner på. Nu har jag även fört över mer pengar till mitt konto så jag kommer ha råd att ha fler optioner öppna samtidigt. Idag har jag ca 125.000 kronor på mitt Optionskonto. Det betyder att jag skulle kunna ha 5 optioner öppna samtidigt om aktierna kostar 250 kronor styck. Eller någon dyrare och några billigare. Dessutom växer ju kontot varje vecka med de premier som ramlar in.

Detta är en strategi som väldigt många använder runtom i världen och handlar man med aktier man ändå kan tänka sig att äga så är det ju precis som att köpa aktierna på ett vanligt KF-konto, men att man får betalat varje gång man väntar på att priset ska “bli rätt”. Dock betalar man 30% vinstskatt på den vinst man gör på detta, eftersom det är ett “vanligt” aktiekonto. Men eftersom vinsterna är så pass bra så gör det mig inget. Och den enda risken som man säger gäller för denna strategi är om aktien man blir tilldelad skulle falla till 0 och bolaget går i konkurs. Men det är ju precis samma risk om man köper en aktie på sitt vanliga konto. Så jag ser bara fördelar med The Wheel Strategy.

Vänligen logga in för att kommentera.