SPARVARIANTER

Man kan ju använda utdelningarna på olika sätt...

Börja ditt sparande redan idag. Vänta inte. I alla fall om du vill investera dina pengar och försöka få dom att växa. De kan ju växa lite varje dag.

Det är inte alls så krångligt med aktier som många tror och att starta ett konto går snabbt. Ett konto där du själv kan se vad som sker och inte har en anställd bankman som ska ha betalt för jobbet att investera åt dig (de tar ju betalt även om de inte lyckas, så det tycker jag är en dålig investering). Dessutom är det så mycket roligare att se ett bra resultat om man faktiskt varit inblandad i det själv. Man blir lite stolt.

Man kan spara pengar på olika sätt, men jag föredrar att investera pengarna i aktier. Dessutom är det nu i aktier med utdelning. På så sätt får man pengar från det bolag man köpt sina aktier samtidigt som aktien stiger i kurs (om allt går som det ska). Att försöka jaga aktiekurser som stiger är alldeles för mycket gambling för min smak.

Mitt förslag är att man öppnar ett konto på t ex Avanza eller NordNet. Vill du satsa enbart på svenska aktier så föreslår jag ett Investeringssparkonto (ISK-konto). Vill du även ha utländska aktier så kan du även öppna ett Kapitalförsäkringskonto (KF-konto). Du kan läsa mer om för- och nackdelar på deras sidor, men för de flesta tror jag den uppdelningen verkar vara bäst (och det verkar även många andra tipsa om).

LÄNK TILL AVANZA