Strategier

Här är tanken att jag ska dela med mig av några olika strategier. Kanske finns det någon som passar dig eller som får dig att anpassa en strategi så den passar dig och ditt innehav och dina mål med dina investeringar.

VECKOVISA
Den här strategin har jag pysslat med lite fram och tillbaka och nu har jag bestämt mig för att påbörja denna. Jag började med att öppna ett nytt KF-KONTO  (ett eget, så jag kan ha koll på detta konto lite lättare). Här är en direktlänk till Avanza för den som ännu inte har ett KF-konto. LÄNK Jag använder ett KF-konto eftersom denna strategi bygger på aktier från USA och Kanada och då är det mer fördelaktigt med ett KF-konto.
Det finns många bolag som delar ut kvartalsvis på andra sidan Atlanten och därför passar denna strategi där. Det går ut på att man väljer 12 olika aktier som delar ut kvartalsvis och investerar antingen i alla 12 på en gång eller så gör man som jag, man investerar i fyra av aktierna första månaden, nästa månad följande fyra och tredje månaden köper man de fyra sista. Då har man 12 aktier i sin portfölj.

Det viktiga med denna strategi är att man väljer aktier som delar ut olika veckor. Det första bolaget delar ut första veckan i januari, första veckan i april, första veckan i juli och sedan första veckan i oktober. Nästa bolag man väljer har utdelning andra veckan i januari, andra veckan i april, osv.
När man sedan valt 12 bolag som delar ut 12 veckor efter varandra så har man fyllt upp med utdelningar varje vecka under hela året. Man måste äga aktien innan Ex-dividend dagen. Därför är det viktigt att man köper aktien dygnet innan detta datum för att vara med vid kommande utdelning. Alla dessa datum finns antingen på Avanza eller andra sidor som har info om aktier.

Jag har valt ut 12 aktier som kommer att finnas i min portfölj och i månadsskiftet kommer jag att börja med denna strategi. Jag kommer att investera 4.000 varje månad och fördela dessa på de fyra aktierna så jag får ungefär samma utdelning varje vecka (beroende på vad aktien kostar och vilken utdelning man får). Sedan kommer jag givetvis att återinvestera utdelningen i de aktier jag har och på så sätt kommer portföljen att stiga med nya insättningar och nya utdelningar vecka efter vecka.

Jag kommer att informera om vilka aktier jag köper och hur jag gör med utdelningarna i mitt nyhetsbrev. Om du är sugen på att följa min strategi så kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev (utan kostnad givetvis). Fyll bara i dina uppgifter nedan.

SMÅSPARAREN
Denna strategi kommer jag att köra på ett separat KF-konto för att hålla reda på alla delar. Här är en direktlänk till Avanza för den som ännu inte har ett KF-konto.
 LÄNK 
Jag använder ett KF-konto eftersom denna strategi bygger på aktier från USA och Kanada och då är det mer fördelaktigt med ett KF-konto.
Denna strategi kommer jag att fokusera på små belopp. Där man sätter undan t ex 100, 200 eller 500 kr i månaden. För en hundralapp eller tvåhundra är ju också ett sparande. Då kommer jag att fokusera på några billigare aktier så man har råd att återinvestera sin utdelning ganska snart. Jag kommer att börja med tre aktier som jag valt ut och kommer då antagligen att köpa en av dessa första månaden och nästa månad blir det kanske en annan aktie och då har förhoppningsvis även den första utdelningen ramlat in så man kan utnyttja den för att köpa aktier under andra månaden. Sedan fortsätter jag att bygga upp en portfölj med små belopp och de aktier jag tror på just den månaden. Jag kommer att informera om vilka aktier jag köper och hur jag återinvesterar kommande månader. Sedan kan ni själva välja aktier som ni tycker passar er och er strategi. Men jag tänkte att jag delar med mig av detta som lite inspiration så ni kan tänka hur man skulle kunna göra om man bara vill spara lite i taget.

Jag kommer alltså att informera om vilka aktier jag köper och hur jag gör med utdelningarna i mitt nyhetsbrev. Om du är sugen på att följa min strategi så kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev (utan kostnad givetvis). Fyll bara i dina uppgifter nedan.

Vill ni följa mina strategier så går det bra via Shareville. Läs mer om detta via länken nedan.
SHAREVILLE