Topplistan

Här listar jag aktier med bra utdelning som jag försöker hålla koll på. Det är både aktier jag redan har i min portfölj, men även andra aktier som jag tror kan ha en chans eller som jag hört eller läst någon annan tipsa om. När jag tycker att någon i listan verkar prestera bra så försöker jag läsa på lite mer och sedan kanske den platsar i min aktieportfölj. Detta ska absolut inte ses som några tips eller råd. Bara lite inspiration.

Oftast ska man akta sig för aktier med alltför hög utdelning (har de verkligen utrymme för så hög utdelning?). Jag undviker också bolag med låg utdelning, eftersom jag fokuserar på just utdelningarna.

Saknar du någon aktie i listan så får du gärna tipsa. Skriva bara en kommentar längre ner på sidan och inkludera gärna bolagets namn och vilken tickerkod den har. Om hela listan inte syns så går det bra att scrolla tabellen.

Förklaringar till kolumnerna finns under tabellen.

FÖRKLARINGAR TILL TABELLEN
De ljusgröna fälten är aktier som jag tror lite extra på. De flesta tickerkoderna har en klickbar länk till Avanza-sidan för den aktien.
DIV% är utdelningsprocenten då jag sökt på den senast. X-DAG är dagen då man måste äga aktien för att få ta del av nästa utdelning. Jag har bara markerat vilken månad det är, men dubbelkolla gärna på Avanzasidan (eller någon annan sida). Därefter visas vilken månad utdelningen sker. Vissa bolag delar ut varje månad (då har jag markerat det med månadsvis). Vissa bolag delar ut 1, 2 eller 4 gånger om året. Jag försöker uppdatera sidan med dessa datum lite då och då. Dessa uppdateras inte automatiskt, så ibland kan detta halka efter, speciellt för de som delar ut kvartalsvis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *