BEVAKNINGSLISTA EUROPA

Här listar jag aktier som jag försöker hålla koll på för Europa. Om någon känner sig osäker på den nordamerikanska marknaden och dollarkursen så är den här listan lite lättare att se vilka aktierna är som jag valt för Europa.

Saknar du någon aktie i listan så får du gärna tipsa. Skriva bara en kommentar längre ner på sidan och inkludera gärna bolagets namn och vilken tickerkod den har. Om hela listan inte syns så går det bra att scrolla tabellen.

De olika kolumnerna visar bolagets namn, tickerkod (som Google använder, det går säkert att lista ut vilken aktie det gäller genom bolagets namn), bransch, valuta jag köper aktien i och därefter kommer antalet aktier som man kan köpa för ca 10.000 SEK. Detta värdet använder jag bara för att kunna jämföra utdelningen i förhållande till aktiens pris. Därefter följer den uppskattade utdelning per år om man köpt aktier i det bolaget för ca 10.000 SEK. Dock är den beräknad på föregående år. Många bolag har samma utdelning under längre tid men vissa bolag sänker sin utdelning ibland och flera bolag ökar sin utdelning successivt och då är det svårt att gissa sig till, men jag tycker att föregående år kan vara en bra grund för att se det i den här tabellen.
Jag har dessutom ökat/minskat utdelningen i samma takt som föregående år för att få ett mer rättvist värde om historiken följer samma mönster.

Listan uppdateras var 5:e minut och ibland kan det ta lite tid att ladda all data från Google. Det är en lång lista...

Den ursprungliga listan med alla länder hittar du HÄR

Vänligen logga in för att kommentera.