Tilldelad aktier

I fredags hade jag tre optioner som skulle avslutas. Jag hade sålt Cash Secured Puts på alla tre och aktiekurserna föll lite lägre än den nivå jag hade satt mitt Strike Price på alla tre. Detta gjorde att jag fick köpa 100 aktier av dessa tre till det Strike Price jag hade satt. Så nu äger jag 100 aktier av PFE, WBA och BAC. Det är ju inte illa. Dessutom har Pfizer X-dag i början av november, så då får jag ju dessutom 5.45% utdelning på mina 100 aktier. WBA har också X-dag i början av november och där delar man ut ca 9.08%. BAC har X-dag i slutet av november, men om jag behåller mina aktier och säljer några optioner under tiden så blir det en hel del extra pengar i kassan. Det gillar jag.

Nu kommer jag att sälja Covered Calls på dessa tre. Då sätter jag mitt Strike Price lite högre än det jag köpte dom för. Två av aktierna gick lite för långt ner, så jag kanske ska vänta ett par dagar innan jag säljer optioner på dessa för att få en bättre premie. Men jag inväntar siffrorna när börsen öppnar på andra sidan Atlanten. Jag kanske säljer optioner med ett slutdatum en månad fram i tiden och sätter sedan en automatik på att kliva av om jag kan få ut 80% i vinst innan optionen löper ut. Det har jag inte gjort tidigare, men då kan jag få bra betalt och samtidigt kliva av i förväg och få en ny chans att sälja optioner igen under den längre perioden.

Om jag t ex får 500 kronor i premie så väljer jag att den automatiskt ska stänga och köpa tillbaka min option när priset att köpa tillbaka den bara är 20% av de 500 kronor jag fick i premie. Det verkar vara en variant som väldigt många använder sig av.

Har ni frågor om detta så går det alltid att fråga mig så ska jag försöka förklara hur det går till. Bara att skicka frågor via formuläret på hemsidan.

Vänligen logga in för att kommentera.