Test Blog Page

Det här är första gången det händer mig när jag sålt optioner. Imorgon var det expiry date för min Covered Call för de 100 aktier jag äger i Bank of America (BAC). Den har senaste tiden varit “In the money”, vilket betyder att jag skulle sålt alla aktier imorgon, den 1 december. Men nu var det någon som avslutade affären redan idag och plockade åt sig alla aktierna redan idag. Det är dessutom X-dag idag, så den personen ville givetvis äga aktierna redan idag för att kunna få utdelning nästa gång. Därför klev personen in och köpte ut mina aktier tidigare än slutdatum. Men det gör inte så mycket. Jag har ändå fått in premier för mina försök och dessutom köpte jag aktierna för $27.50/styck och sålde dom nu för $29/styck, så det blev en ganska bra vinst på kort tid. Blev ca $69 dollar i premier och $150 i vinst på aktierna. Så totalt $219 sedan 18 oktober då jag la ut min första Cash Secured Put på denna aktie.
Mina optioner som avslutades i fredags för 100 aktier i Pfizer blev inte sålda för det pris jag hade valt, så nu kan jag återigen fortsätta sälja en Covered Call på dessa aktier. Jag har nu lagt ut en order på mina 100 aktier för att sälja dessa till priset $32 och slutdatum 29 december. Alla datum innan dess gav inte så bra premie, så jag valde ett datum längre fram (om 32 dagar). För detta får jag $0.36 per aktie, så det blir totalt $36 i premie för mina 100 aktier. Om priset inte går över $32 det datumet så fortsätter jag på samma sätt och får ytterligare premier. Dessutom får jag ju vinster då aktierna ökat och dessutom får jag utbetalt $0.41 per aktie i utdelning i början av december, eftersom jag ägde aktierna när det var X-dag i början av oktober. Så det blir en hel del extra pengar än när jag bara köper aktierna som vanligt. Det är det jag gillar med optioner. Extra allt.
I morgon är det 17 november. Då avslutas min Covered Call på Pfizer. Jag äger 100 aktier och jag har ett strike price på $31.50 och kursen står just nu i $29.57, så det är nog ganska liten risk att jag blir av med mina aktier i Pfizer. I så fall fortsätter jag sälja optioner i Pfizer på måndag och får då ytterligare premier. Men idag körde jag även igång en Option Robot som köper och säljer åt mig automatiskt, men med vissa regler som jag justerat utifrån en väl fungerande robot. Jag har testat den under några veckor och började idag köra den live. Den har redan skapat två trades som avslutas 1 december. Men om den når en viss nivå innan dess så kommer den att avsluta och kamma hem vinsten i förväg. Om någon är sugen på att testa en sådan robot så använder jag följande sida: Option Alpha. Använder ni min länk så är de snälla och ger mig en summa. Men, man måste ju också ha en broker som man kan koppla sin robot till och länk till TastyTrade som jag använder finns givetvis på min sida också. Där förklarar jag ju också min strategi. De som registrerar sig med min länk kan givetvis få en kopia av den robot jag använder som tack när man kopplat sitt konto till brokern. Där har jag även ställt in vilka aktier roboten får välja mellan. Aktier som jag tror på.
Ja, så brukar man ju säga när man lagt en säljorder på en option. Jag slängde iväg en säljorder på WBA som jag blev tilldelad 100 aktier på nyligen. Nu hade den stigit något i pris så jag kunde hitta ett slutdatum där jag kunde får lite pengar för att sälja. Jag har nu valt slutdatum 23 december och har satt samma pris som jag köpte aktien för. Mest för att få in lite extra premier på denna. Jag fick då $30 i premier för denna affär. Om aktien håller sig under $23 när börsen stänger den dagen så fortsätter jag helt enkelt att sälja covered calls på denna. Men om kursen går högre än $23 så säljer jag mina aktier för $23/styck då, men har under tiden kammat hem några fina premier under tiden jag ägt dessa aktier och sålt optioner under tiden. Det känns väldigt bra att tjäna extra pengar innan man köper aktierna, men också att tjäna pengar under tiden man äger aktierna. Det är så mycket extra hela tiden. Inte bara utdelningar. Det gillar jag. Läs mer om optioner på min sida (HÄR hittar du min mycket enkla förklaring). Om du väljer att använda den länk till den broker jag använder så delar jag också med mig av de verktyg jag hittat för att se vilka nivåer som passar bäst. Men du bör då också prenumerera på min prenumerationslista för att hitta bra aktier och lätt kunna se när man bör köpa en aktie.
Idag är det 9 november. Eftersom jag blev tilldelad 100 aktier i Pfizer och de har X-dag idag så kommer jag att få ca 480 kronor utbetalt i början av november. Jag fick först $24 för att sälja Cash Secured Puts. Sedan blev jag tilldelad 100 aktier och sålde då Covered Calls och fick $28 för detta. Och idag vet jag att jag kommer att få €41 i utdelningar för dessa aktier. Om aktien inte når mitt strike price ($31.50) nästa fredag då jag satt mitt slutdatum så kan jag fortsätta att sälja Covered Calls och få ytterligare premier. Annars blir jag tvungen att sälja mina aktier för $31.50 som jag tidigare fick köpa för $31/styck. Då blir ju det även en vinst på ytterligare $50 ($31.50-$31=$0.50 som jag sedan multiplicerar med 100 aktier som jag äger). Totalt skulle denna runda med enbart Pfizer-aktier då ge mig $143 bara för att köpa och sälja mina aktier som optioner istället. Detta har skett mellan 13 oktober fram till 17 november. Men bara om jag måste sälja aktierna nästa vecka. Annars matar jag in ännu mer pengar månad efter månad eller vecka efter vecka.

Vänligen logga in för att kommentera.